Menü

Dubai Vizesi
Dubai Vizesi

Birleşik Arap Emirlikleri de denilen Dubai’ye seyahat planları yapan umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları vize almak zorundadır. Birleşik Arap Emirlikleri gri, siyah ve yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarından 90 günlük seyahatleri için Dubai Vizesi istememektedir. Ancak hizmet, diplomatik ve hususi pasaport sahibi kişilerden bordro pasaportu olanlar vize almak zorundadır.

Birleşik Arap Emirliklerinden alınan Dubai Vizesi genel vize kapsamındadır. Bu nedenle bu vize ile Dubai dışında Acman, Abu Dabi, Sharjah, Füceyre, Ummül Kayveyn ve Resü’l Hayme Emirliklerine de girebilmektedir.

Birleşik Arap Emirlikleri tarafından vize rejimi uygulanan ülke vatandaşları Dubai’ye girmek için belirlenen kriterlerde vize almalıdırlar. Bu ülkelerden biri de Türkiye olduğu için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da Dubai Vizesi almak için seyahatlerinden önce başvurmalıdırlar. Alınan Dubai vizesinin elektronik ortamdan alınan çıktısını, kontrol noktasında bulunan Dubai yetkilileri kontrol etmektedir.
 

Dubai Vize İşlemleri

Online vize türlerinden biri olan Dubai Vizesi, Birleşik Arap Emirlikleri Göçmenlik Ofisi aracılığı ile alınmaktadır. Burası Cuma ve Cumartesi günlerinde tatil olduğu için vize başvuru günlerinde bu bilgiye dikkat edilmelidir.

Dubai vizesi için online başvuru yapılacağı zaman saat dilimlerine dikkat edilmelidir. Online başvuru sistemi saat 09.00 ile 16.00 arasında çalışmaktadır. Bu saatler dışındaki online vize başvuruları bir diğer iş gününe ertelenmektedir.