Menü

Dubai Expo 2020

Dubai Expo 2020

Dubai Expo 2020

Dubai Expo 2020

Her 5 yılda bir yapılan 6 ay süre süren Dünyanın en büyük etkinliklerinden biri olan Dünya Expo fuarını düzenleme hakkını 2020 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai Emirliği kazanmıştır.

Dubai Expo 2020 insanlığın gelecekteki gelişimine ışık tutacak ve ortaya çıkacak olan başarılara ayna tutacak nitelikte 2020 yılında Dünya’nın en büyük fuar merkezi olarak belirlenmiştir. Dünyanın dört bir yanından çeşitli sektörlerden insanları birbirine bağlayacak Dubai Expo 2020 kültür sanat, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikler ve icatlar için milyonlarca yeni düşünceler ve fikirler ile ilgili çok büyük bir etki yaratacak fırsat konumundadır.

Birleşik Arap Emirlikleri son yıllarda dünyaya gösterdiği imkanlar dahilinde dikkat çekici merkez konumundadır. Dubai Expo 2020 ile gelecek nesillere ilham kaynağı olarak önümüzdeki insan gelişiminin 50 yılına ışık tutacaktır.

Rakamlarla Dubai Expo 2020

Expo 2020 Dubai, ülkede turizmin büyümesini destekleyerek, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yenilikçi işletmelerin gelişimini teşvik ederek ve iş yapılacak bir yer olarak ülkenin uluslararası itibarını artırarak 50.yıl kuruluş kutlaması olan Birleşik Arap Emirlikleri Vizyon 2021’in ses getirecek büyük bir kutlaması olacak.

Dubai Expo 2020 Nedir?

Dubai Expo 2020 Birleşik Arap Emirlikleri’nin 7 emirliğinden biri olan Dubai’de düzenlenmesi daha önceden kararlaştırılan 2020 yılında Dünya Ticaret Fuarı Merkezidir. Bu Dünya ticaret fuarı, büyüklük, ölçek, süre ve ziyaretçi sayıları bakımından mega uluslararası bir etkinliktir.
Dünyanın dört bir yanından gelen insanların bir araya gelip birbirleriyle bağlantı kurdukları, fikirlerini paylaştıkları, öğrendikleri ve yenilik yaptıkları bir festival ve platform. Aynı zamanda gelip eğlenebileceğiniz bir etkinliktir.

Dubai Expo 2020, Orta Doğu, Afrika ve Güney Asya (MEASA) bölgesinde gerçekleştirilen ilk Dünya Fuarı ve aynı zamanda bir Arap ülkesi tarafından düzenlenen ilk Dünya Fuarı’dır.
Dubai Expo 2020 Dubai Emirliği’nin Güney bölgesinde, Al Maktoum Uluslararası Havaalanı’na yakındır ve Dubai Uluslararası Havaalanı, Abu Dabi Uluslararası Havaalanı ile Dubai ve Abu Dabi Kruvaziyer Terminalleri’ne kolayca ulaşılabilecek mesafededir.

Dubai Expo 2020 Ulaşım

Şehir merkezinden kendi aracınız ile veya taksi ile Dubai Expo 2020 sitesine ulaşmak ortalama 40 dakika sürmektedir. Ayrıca Dubai metrosunu kullanarak direkt olarak Expo 2020 metro istasyonuna ulaşım yapılabilir.

Sorularla Expo 2020 Dubai

Dubai’deki Dünya Expo Fuarı Ne kadar Sürmektedir?

5 yılda bir yapılan Dünya Expo fuarı 5 yılda bir olmak üzere toplam 6 ay sürmektedir.

Dubai Ne Zaman World Expo Fuar’ını Düzenlemeye Hak Kazandı?

27 Kasım 2013 tarihinde, Birleşik Arap Emirlikleri, Bureau International des Expositions (BIE) tarafından 154. Genel Kurulunda World Expo 2020’nin ev sahibi ülkesi seçildi. 164 vekilinin oy kullanmasının sonucuyla gerçekleşti. Dubai, 116 oydan büyük bir çoğunluk ile kazandı ve diğer rakiplerine büyük fark attı.

Expo 2020 Dubai’nin Ana Teması Nedir?

Evet, her Expo’da olduğu gibi insanlığın ilerlemesi yolunda kalıcı bir etki bırakmak için ana temaları ‘Akılları Birleştirmek, Geleceği Yaratmak’ olarak belirlenmiştir.

Expo 2020 Dubai Logosu Nedir ve Neyden Esinlenilmiştir?

Mart 2016’da Expo 2020 Dubai logosu için, Saroug Al Hadeed arkeolojik bölgesinde bulunan bir yüzükten esinlenilmiştir.

Expo 2020 Dubai’ye Kaç Kişi Katılacak?

Altı ay süre itibariyle, 192 ülke ve milyonlarca ziyaretçi dahil olmak üzere 200’den fazla katılımcı, Expo 2020 Dubai’ye katılmak için bir araya gelecek.

Expo 2020 Dubai’nin Alt Temaları Nelerdir?

Fırsat, Hareketlilik ve Sürdürülebilirlik.

Fırsat: Bireylerin ve toplulukların geleceği şekillendirme potansiyeli.

Hareketlilik: İnsanların, ürünlerin ve fikirlerin hem fiziksel hem de sanal olarak daha akıllı ve daha üretken bir hareketini sağlamaktır.

Sürdürülebilirlik: İçinde bulunduğumuz Dünya’da verimliliğe odaklı, riskleri önceden tespit ederek önleyici yaklaşımlar geliştiren proaktif bir anlayış ile dengede yaşamaktır.

Expo 2020 Dubai’de Ne Yapılabilir?

Expo 2020 Dubai’de göz kamaştırıcı bir etkinlik olacak. Kültür – sanat, müzik, gastronomi, teknoloji, mimari ve eğlenceye doyacaksınız. Arap dünyasında düzenlenecek en büyük etkinlik olacak olan Expo’yu doyasıya yaşamak için en az 1 hafta etkinliğe katılmanız gerekecek.

Yerel ve Dünya çapında yeteneklerin sanat eserlerini ve etkileşimli enstalasyonlarını görebileceğiniz Al Wasl Plaza’da başlayabilirsiniz. Ayrıca mimari bir maceraya çıkabilir ve yenilikçi ve sürdürülebilir tasarımlar üzerine inşa edilmiş bölümler dikkatinizi fazlasıyla çekebilir.

192 farklı ülkeyi ziyaret ettiğiniz ve tarih ve kültürleri hakkında her şeyi öğrendiğiniz bir yolculuğa çıkmayı hayal edin. Her gün 60’tan fazla canlı gösteri olacak olan, bu yüzden operalardan pop-up tiyatrolara, spor etkinliklerine ve hatta ulusal gün kutlamalarına kadar her şey etkinlikte var olacak.
Teknoloji meraklıları için, otonom araçlar, robotik, artırılmış gerçeklik ve uzay araştırmaları ile gerçek anlamda bağlantılı bir dünyayı deneyimleme fırsatları olacak.

Dubai Expo 2020’de Ne Yenir?

Expo 2020, Dubai şehri ve bu küresel etkinliğe katılan 190 katılımcı ülke kadar geniş ve çeşitli yiyecek sunumlarına sahip olacak.

Bir ziyaretçi, farklı bütçelere uygun her türlü gıda seçeneği var olacak. Dünyanın her yerinden kültürel farklılıklara uygun Expo’da dünya mutfaklarının ürünlerini tadabilirsiniz. Dünyanın dört bir yanından 50’den fazla farklı mutfak ve yaklaşık 200 farklı restoran olacak.

Expo 2020 Dubai Çocukların Eğlenmesi İçin Uygun Alanlar Olacak Mı?

Evet, muazzam büyüklükte 2 ayrı çocuk parkı olacak Al Forsan ve Jubilee adında. Burada çocukların eğlenmesi için gerekli olan her şey mevcut olacak.

Fuarda ziyaretçilerin konaklaması için oteller olacak mı? Katılımcılar ve personel nerede kalacak?

Expo 2020 Köyünde katılımcı ve personel konaklama, depolama, lojistik, ulaşım düğümleri, oteller, perakende satış ve halka açık bir park bulunacaktır.

Expo 2020 için nasıl bilet alabilirim?

Expo 2020 web sitesi aracılığıyla, Expo 2020 ile sözleşmeli Yetkili Bilet Satıcıları ağı aracılığıyla veya etkinlik sitesinde bulunan Expo 2020 girişinde bilet satın alabilirsiniz.
Biletler, Nisan 2020’de halka açık olacak, ancak Dubai ziyaretçileri aylık ve sezonluk geçişleri doğrudan Expo’dan satın alabilecekler.

Dubai Expo 2020 Biletleri Ne Kadar?

Tek günlük (18 yaş ve üstü) bilet 33 dolara mal olurken, Expo’nun 173 günü boyunca herhangi bir üç günde kullanılabilecek üç günlük geçiş için 71 dolar olarak fiyatlandırılacak.
Biletiniz günde 60 canlı gösteri, geleceğe yönelik teknolojiler, dünyaca ünlü sanatçıların performansları, günlük geçit törenleri, en yeni mimari, özel kutlamalar ve 200’den fazla da dahil olmak üzere ömür boyu bir kez yaşayacağınız bir deneyime erişmenizi sağlayacaktır.

Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

Dubai Expo 2020’ye katılmak isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Dubai’ye vize alması gerekmektedir. 
Dubai vizesi online olarak evraksız bir şekilde alınabilmektedir. Vize başvurusu için pasaport bilgi sayfasının renkli taranmış fotokopisi yeterli oluyor. Dubai vize türleri süresine göre değişiklik göstermektedir.

250