Menü

Emirates Hava Yolları
Emirates Hava Yolları

Dubai uçuşları

Dubai uçuşunuzda, cam kenarında bir koltuk kapmayı deneyin, uçak yere inerken, şehrin neredeyse gökyüzü çizgisi kadar etkileyici olan sahil şeridi boyunca yayılmasının inanılmaz boyutlarını görmeyi siz de isteyeceksiniz. 40 yıldan biraz fazla bir süre içinde bu şehir küçük bir yerleşim yerinden ışıl ışıl bir metropol ve dünya standartlarında bir destinasyona dönüşmüştür.

Dubai'nin, Burj Khalifa, Palmiye adaları, Burj Al Arab ve Dubai Mall gibi büyüleyici mimari harikaları kendi başlarına birer hazinedir ancak şehrin çok yönlü çekiciliği, mimarisinden çok daha öteye uzanmaktadır. Bazı kişiler, şehrin kargaşasından, global bir iş ve turizm şehrinin çılgınca hızı ve enerjisinden büyülenmekteler . Ancak siz, şehrin çöl sığınaklarının, golf alanlarının, sakin denizlerinin ve plajlarının huzurunu da tercih edebilirsiniz.

Şehrin, lüks süitleri ve sonsuzluk havuzlarıyla ışıl ışıl beş yıldızlı otel kümelerinin ardında tarihi bir yanı da bulunuyor. Geleneksel Arap mimarisini görmek için Al Fahidi Tarihi Bölgesi'ni (eskiden Bastakiya olarak bilinirdi) ziyaret edin ve sonra da Shindanga'nın Miras ve Dalış Köyleri'ni ziyaret edin.

Dubai'yi ziyaret etmenin nedeni çoğunlukla tüketim amaçlı olmakla beraber, buradaki en popüler aktivitelerden biri de alışveriştir. Modacıların kendi markalarıyla doldurdukları rekor kıran alışveriş merkezlerinin yanı sıra, geleneksel souk ve cıvıl cıvıl pazarlar da burada mevcut. Michelin yıldızlı ünlü şeflerin Dubai'nin lüks mutfak kültürünü benimsemesine rağmen, özgün tatların yer aldığı bağımsız restoranları da hala keşfetmek mümkündür.

Tüm bunlar şehre kontrast bir hava katmaktadır ve Dubai'nin bu çeşitliliğine tanık olunacak en iyi yer de, Dubai Creek'dir. Burada, geleneksel abra tekneleri suları yarıp geçmektedir ve dhow'lar, ışıklı gökdelenlerin altında, yük indirmektedirler. Ancak hiç bir şey uzun süre aynı kalmıyor ve inşa halindeki Creek Harbour imar alanı ve Mall of the World alışveriş merkezi gibi yeni ve iddialı projeler de her zaman burada yer almaktadır.

Bunlardan ikincisinde, klimalı alışveriş caddeleri, temalı bir park ve sağlık hizmetleri bölgesi yer alıyor. Kulağa fazla iyi gelse de, Dubai'nin inanılmaz yükselişi göz önüne alındığında tüm bunlar hiç de şaşırtıcı değil.