Menü

Fly Dubai Hava Yolları
Fly Dubai Hava Yolları

2008 tarihinde Emirates Havayolları yönetim kurulu başkanı Ahmed bin Saeed Al Maktoum tarafından kurulan Flydubai, Birleşik Arap Emirlikleri`nin ilk düşük maliyetli havayolu şirketidir. Oldukça genç bir havayolu olan Flydubai Havayolları 30 Boeing den oluşan uçak filosuyla, Dubai merkezli olmak üzere Orta Doğu,Afrika,Doğu Avrupa ve Rusya`da 70`den fazla noktaya, sefer düzenlemektedir. 1 Haziran 2009`da ilk ticari uçuşunu Beyrut`a yaparak uçuş hayatına başlayan Flydubai, en hızlı büyüyen havayolu şirketi olarak Birleşik Arap Emirlikler`inde hiçbir havayolunun uçmadığı destinasyonlara ulaşmakta ve uçuş ağını her geçen gün genişletmekte. Haftada 800`den fazla uçuş gerçekleştiren Flydubai başarı grafiğini her geçen gün biraz daha yükseltmektedir. 

Neden Flydubai
 

Check-in

Tüm Dubai kalkışlı uçuşlar için online check in yapmak mümkün. Uçuş saatinden 24 saat önce başlayan online check in işlemleri uçuşa 4 saat kala sona ermektedir. Biniş kartınızın da çıktısını alabilir ve uçağın kargo kısmına vereceğiniz bagajınız yoksa, havaalanında kuyruklarda beklemek zorunda kalmadan, direk biniş noktasına gidebilirsiniz. Havaalanında check-in yaptıracaksanız zamandan tasarruf etmek için self check in kiosklarını uçuş saatinden 24 saat öncesinden son 1 saate kadar kullanabilirsiniz. Rezervasyon numaranızı girerek koltuğunuzu seçebilir ve biniş kartınızın çıktısını alabilirsiniz. Kargoya verilecek bagajınız varsa bagaj teslim noktasına bırakabilirsiniz. Ayrıca havaalanında Flydubai kontuarlarında da check in yaptırabilirsiniz. Uçuş saatinden 3 saat önce açılan kontuarlar, 1 saat kala kapanmaktadır.
 

Bagaj hakkı ve ücretlendirme

Flydubai uçuşları 3 uçuş bölgesine ayrılmıştır ve bagaj ücretleri uçacağınız bölgeye göre değişiklik göstermektedir. 20kg olarak belirlenen bagaj için uçuştan önce ödeme yapmak mümkün, ancak bagaj hakkınızı arttırmak istemeniz halinde, üç parça ile sınırlı olmak üzere, fark ödeyerek 30 veya 40 kg. bagaj hakkı elde edebilirsiniz. Her bir parça için belirlenen ağırlık 32kg ölçüler ise 75 cm x 55 cm x 35 cm ile sınırlanmıştır. El bagajı olarak ise yanınıza alacağınız bilgisayar veya el çantasının yanısıra 7kg. ağırlığında ve 56cm x 45 cm x 25 cm ölçülerinde bir parça bagajı ücretsiz olarak taşıma hakkına sahipsiniz. Havayolunun kurumsal internet sayfasından bagaj hakkı ve ücretleri ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmenizi öneririz
 

Koltuk seçimi

Yolculuğunuzun keyifli geçmesi için koltuk seçiminizi özellikle online check in sırasında, oturma planını görerek yapmanız da yarar var. Özellikle aileniz veya arkadaşlarınızla seyahat ediyorsanız yanyana koltuklar seçebilir ve yolculuğunuzu birbirinden uzak, ayrı koltuklarda geçirmekten kaçınmış olursunuz. Tercihiniz pencere kenarı olabilir veya sık olarak yerinizden kalkmak ihtiyacı içinde iseniz koridor tercihi kullanabilirsiniz. Havaalanında, kontuarda size önerilecek koltuklar son kalan boş koltuklar olacağı için tercih şansınız oldukça azalmış olacaktır. Havaalanında ki self servis kiosklarinda check in işleminizi yaparken de uçak içi oturma planını görerek koltuk seçiminizi yapmanız mümkün.
 

Yiyecek,içecek ve ikram

Flydubai uçuşlarında yiyecek içecek ikramı bilet ücretine dahil değildir. Oldukça geniş bir yelpazede sunulan yiyecek seçenekleri için uçuşunuzdan 48 saat önce sipariş vermeniz gerkmektedir, uçuş sırasında ödeme yapma şansınız yok. Yemekler çay, kahve,su veya meyve suları ile servis yapılmaktadır. Flydubai yemek menüleri hazırlanırken yolcuların din, kültür, sağlık gibi özel durumları göz önüne alınarak, her türlü ihtiyaca ve damak tadına uygun yemek seçimleri yapılmakta. Yolculuk öncesi Flydubai internet sayfasından zengin yiyecek ve içecek menüsünü inceleyerek, size en uygun seçeneği bulabilir ve yolculuğunuzu daha keyifli hale getirebilirsiniz.