Menü

Dubai Vize Tipleri
Dubai Vize Tipleri

Turistik bir bölge olan Dubai için vize talepleri genelde onaylanmaktadır. Geçmiş dönemlerde Birleşik Arap Emirlikleri ile sorun yaşamamış ve bir suça karışmamış olan kişilerin Dubai Vize başvuruları olumlu yanıtlanmaktadır. Dubai’ye hangi amaç ile gidilecek ise o amaca uygun vize başvurusu yapılmalıdır. Dubai vizeleri ihtiyaçlara göre 3 ayrı başlıkta toplanabilir: Turistik vize, transit vize ve gemiz vizesi.

Turistik Dubai Vizesi

Birleşik Arap Emirliklerine turistik amaçlar ile seyahat eden kişiler dışında fuar, iş gezisi, akraba ziyareti ve diğer sosyal aktiviteler nedeni ile seyahat eden kişilerin vize almaları gerekmektedir. Turistik Dubai vizesi 4 farklı gruba ayrılmaktadır.

-30 günlük tek girişli Dubai vizesi: Kısa dönem vize türünden olan bu vizeye sahip olan kişiler, Dubai’de bir kere giriş yapma şartı ile 28 gün kalabilmektedirler.

-30 günlük çok girişli Dubai vizesi: Kısa dönem vize türünden olan bu vizeye başvuran kişilere 30 günlük seyahat hakkı verilir ve bu seyahat sırasında çoklu giriş hakkı tanınır.

-90 günlük tek girişli Dubai vizesi: Dubai’de en fazla 90 gün kalma hakkı tanınan kişiler, ülkeye tek giriş yapabilmektedirler. Bu vize uzun dönem vize türlerinden biridir. 90 günlük tek girişli vize başvurusu onaylanmış olan kişilere 1 ay süre ile bekleme hakkı tanınmaktadır.

-90 günlük çok girişli Dubai vizesi: 90 günlük kalma süresince çok giriş hakkı verilmektedir.
Dubai vizesinde verilen kalma süresini dolduran kişiler vize süresini yeniden uzatamaz. Yeni vize için Dubai’den çıkış yapması ve yeniden vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Transit Dubai Vizesi

Herhangi bir ülkeye Dubai İnternational Havaalanı üzerinden, terminal 1 ya da terminal 3’e iniş yaptıklarında almaları gereken vizeye transit Dubai vizesi denir. Vize sahibi, yeni uçuş saatini beklerken Dubai’yi gezmek istediğinde veya aktarmalı uçuş nedeni ile terminal değişikliği yaptığında transit Dubai vizesinden yararlanmaktadır. Bu vize tek girişli olup 96 saatlik olarak verilmektedir.

Gemi Vizesi

Kalkışlı ya da duraklı olarak deniz yolu ile yapılan gemi seyahatlerinde, Dubai’ye giriş yapabilmek için 30 günlük Dubai gemi vizesi alınması gerekmektedir.