Menü

Gerekli Evraklar
Gerekli Evraklar

Dubai Vizesi Gerekli Evraklar

Dubai vizesine başvurmadan önce istenen Dubai vizesi gerekli evraklar eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Belgelerde bir eksiklik ya da yanlışlık olması durumunda başvurusu reddedilmektedir. Bu nedenle belge hazırlama konusunda çok titiz davranılması gerekir. İşlemlerin hem daha hızlı hem de doğru bir şekilde ilerlemesi için satı sorumlularımızdan yardım alınabilirsiniz
 

-Pasaport

Pasaportta fotoğraf bulunan sayfanın renkli bir şekilde taranan görüntüsü istenir. Ayrıca pasaportun en az 8 ay geçerlilik süresi olmalıdır. Pasaportun yıpranmamış olmasına da dikkat edilmelidir.

-Fotoğraf

Vize için 1 tane resim istenir. Diğer vize türlerinde olduğu gibi boyut ya da arka fon şartı aranmamaktadır.
Nüfus cüzdanının önlü ve arkalı fotokopisi

Dubai Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dubai vizesi için gerekli olan evraklar çok azdır. Bu evraklar eksiksiz olarak hazırlandıktan sonra Dubai Online Vize ofisine yüksek çözünürlükte ve renkli olarak taranması ve iletilmesi gerekir. Belgeler istenildiği gibi gönderildiği zaman vizenin onaylanmama ihtimali çok azdır.

Dubai Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Dubai vizesi için istenen ücretin ödenmesi ile beraber vize başvuru süreci başlamaktadır. Eğer başvuru yapan kişi için güvenlik sorunu ile karşılaşılmaz ise en geç 48 saat içerisinde sonuçlanmaktadır.

Cuma ve Cumartesi günleri, Birleşik Arap Emirliklerinde tatil olduğu için ve Türkiye’de de Pazar günleri tatil olduğu için vize sonucu Pazartesi’ye kalabilir. Başvuru yapılırken bu hususa dikkat edilmelidir.

Dubai Vize Ücreti Ne Kadar?

Dubai vizesinin 3 ayrı türü bulunmaktadır. Kendi içerisinde de farklı türlere ayrılan vizelerin fiyat aralığı değişmektedir. Alınan vizenin türüne ve süresine göre Dubai vizesinin ücreti belirlenir.

Dubai Vizesi İle İlgili Önemli Bilgiler

Vize onaylandığı zaman 58 günlük bir geçerliliğe sahiptir. Yani Dubai vizesinin alınmasından sonra 58 gün içerisinde ülkeye giriş yapılması gerekir. Aksi takdire vize iptal olur. Dubai’ye giriş yaptıktan sonra ise 29 günlük bir konaklama izni verilir. 29 gün sonunda Dubai’den ayrılmak zorunludur.
 

29 günlük vize süresi sonrasında ülkeden çıkış yapmayan kişilere 3000 ABD Doları para cezası uygulanmaktadır. Bu nedenle verilen süre dâhilinde Dubai’de konaklanarak süre sonunda ülkeden ayrılmak gerekir. Dubai vize servisi aracılığı ile yapılan başvuruları, sabah 09.00 ile akşam 16.00 saatleri arasında geçerlidir. Saat 16.00’dan sonra yapılan başvurular, bir sonraki iş gününe aktarılır. Vize için 7/24 başvuru yapılabilir. Cuma ile Cumartesi günleri Birleşik Arap Emirliklerinde resmi tatil olduğu için başvurular Pazar günü işleme alınmaktadır.

Dubai vizesi yalnızca umumi pasaport sahiplerine uygulanır. Diplomatik ve yeşil pasaport sahiplerine vize uygulaması yoktur. Online Dubai vizesine başvuru yapmadan önce bütün adımların ayrıntılı olarak öğrenilmesi gerekir. Aksi takdirde yanlış yapılan işlemler, vize alma sürecini uzatmaktadır. Başvuru için sunulan fotoğrafın mutlak güncel hali yansıtması gerekir. Ayrıca tarama işleminin de renkli ve net olmasına dikkat edilmelidir. Vize durumu başvuru sorgulama ekranından takip edilebilmektedir.
 

Dubai Vizesi Neden Reddedilebilir?

Daha önceki Dubai seyahatlerinde vize ihlalinde bulunan kişilerin yeni Dubai vize başvuruları, diğer başvurular gibi 1-2 iş gününde sonuçlanmaz. Dubai Göçmenlik Ofisi, bu kişileri ek olarak güvenlik soruşturmasından geçirirler. Bu da vize sürecinin 10-15 iş günü uzamasına neden olur. Bu durumda bile vize sonucunun olumlu olacağının garantisi yoktur.

Bir önceki Dubai seyahatinde ülkede 20 günden fazla kalındı ise yeni müracaat için ülkeden çıkış tarihinden itibaren 30 gün sürenin geçmiş olması gerekir. 25 yaş altında olan bekâr bayanlar, ailelerinden yalnız olarak Dubai seyahati yapacaklar ise ek soruşturmaya tabii tutulurlar. Türk vatandaşı olmasına rağmen doğum yeri Irak, Suriye, Lübnan, Filistin ve Yemen olan kişilerin vize işlemleri ek soruşturmaya tabii tutulur.